About Me

My photo
Perak, Malaysia
practical , realistic sensitive

Wednesday, October 21, 2009

I Made It Through The Rain ..

We dreamers have our way
of facing rainy days
and some how we survive
we keep the feelings warm
protect them from the storm
until our times arrives ..

Then one day the sun appears
and we come shining through
those lonely years

I made it through the rain
I kept my world protected
I made it through the rain
I kept my point of view
I made it through the rain
and found myself respected
by the others who
got rained on too
and made it through ..

When friends are hard to find
and life seems so unkind
sometimes you feel afraid ..
just aim beyond the clouds
and rise above the crowds
and start your own parade

`cause when I chased
my fears away
that`s when I knew
that I could finally say ..

I made it through the rain
I kept my world protected
I made it through the rain
and found myself respected
by the others who
got rained on too
and made it through ..

Friday, October 16, 2009

I first saw this movie about 5 years ago.
I like it. But then I was too caught up with other thing to even see it once again.
Last night I entertained myself. Thanks for the extra holiday.
It still had the same impact to me.
Love. Cinta.
Is there any other subject yang lebih menarik daripada ini?
Sebab hakikatnya hidup manusia sentiasa mencari cinta , kasih
sayang atau apa-apapun yang menjurus ke arah perasaan yang satu itu..
Filem ini dibangunkan dengan realiti cinta yang yang munasabah bagiku.
Kisah insan yang gagal menerima hakikat kehilangan orang yang dikasihi
lantas menyerkup dirinya dalam ruang kehidupan yang tersendiri.
Menutup dirinya daripada semua perasaan atau kehadiran yang lain.
Mourning and grieving..
Sangat realistik. Sebab dalam kehidupan ini memang ada yang memilih jalan
yang begitu. Worst come to worst ada yang tidak ingin
meneruskan hidup setelah kehilangan yang tercinta.

Hakikatnya kita semua seharusnya sedar bahawa hidup ini adalahsatu kelansungan yang wajar dipenuhi selagi kita diberi keizinan oleh Dia yang Esa.

Some might say it is easy said than done,. Benar ,memang bukan mudah sesungguhnya untuk menerima realiti kehidupannyang perlu kita lewati ini.

Kerana kita yang namanya manusia biasa.

Kerana kita yang tidak memiliki kesempurnaan yang jitu.

Kesempurnaan bukan milik mutlak manusia. Itu hakikat ..

Ironinya kita selalu menyesali takdir yang tertulis ..

kadang-kadang rasa terlebih tahu apa-apa yang terbaik dalam hidup kita..

Itulah yang salah.Sungguh, memang payah memujuk hati tapi tidak salah untuk mencubakan..?

Give life a chance. Live life to its fullest.

Some people find the one true love of their lives,if they're fortunate enough.

Dalam definisi yang lebih luas.,we must live each day for what it is worth.

Ending cerita ni memang sedih .. sangat sedih. Sebab?

Garreth meninggal sebelum sempat memaknakan cinta yang baru ditemuinya.

My heart weeps. !But then it is reality again kan?Life is not always full with bed of roses ..Kitapun tidak mungkin memiliki semua yang kita inginkan.

Only God knows!

I should give credits untuk semua pelakon utama filem ini.

Kevin Costner the hero ( my favourite actor and my hearthrob when I was a teenager ).

As good as ever.. Suka sangat dengan intonasi suaranya yang seakan-akan mumbling

Robin Wright Penn , the heroin - as Theresa lakonannya sangat mengujakan..

Terkesan sungguh dengan kesedihan yang dialaminya especially scene akhir

when she get to know that Garreth loved her too ..

a new love he must fight for. Unfortunately it is too late.

Both of them had so much chemistry on screen.

"Message in a Bottle" is a must see for those who believe or don`t,

in love ....




Wednesday, October 14, 2009

Assignments

Huargh… tutorial 2 dah hampir seminggu berlalu.
Sesi diskusi assignmentpun dah dibuat berkali-kali but...
Zero.! Takde hasil lagi! Entahlah.., tak tahu dimana silapnya study sejak
akhir-akhir ni rasa macam slow je. Ke atau sengaja diperlahankan
momentumnya sebab tak mahu rasanya menamatkan apa yang dah dibuat
sejak hampir empat tahun yang lalu..
Hehehe .. macamle tutor yang mengajar tu ada banyak masa sangat nak
menyemak assignment ni kalau hantar lambat.
Silap-silap kena tolak markah lagi ada!
Really .. dah nak tamat belajar ni rasa semacam je..rasa sayang pada modulpun berganda2 pulak ..hehehe skematik betul!
Hakikatnya inilah buku yang paling susah nak dikhatam sepanjang semester..
Hanya apabila tarikh periksa dah menjengah barulah dibelek dari
kulit ke kulit bagai nak rak ., tak cukup 24 jam sehari rasanya.
Pegalaman sepanjang empat tahun ni memang tak terungkapkan.
Terlau banyak memoir yang ditempuh..
Thanks to Allah yang bagi kekuatan dan kesabaran..
Nak recall balik semua memori tu nanti-nantila..
Right now ..
wake up girl, do your assignments!!

Tuesday, October 13, 2009


The Bodyguard
Oh my , what a wonderful movie.
Can`t say which one attach me more to the screen.
The movie itself or `the bodyguard' himself
I rather choose the latter I guess.
Don`t blame me..who did not with his' charm and laid back manner.

The Bodyguard is fundamentally a love story
between two contrasting characters.
The love story between Frank and Rachel becomes the main driving force
even though this is not a conventional romantic movie.
What I like most is their romance builds steadily and realistically.

Kevin Costner as Frank fills the shoes well.
As an obsessed bodyguard he plays the roles as a man
who seems cold and detached.
Hiding his emotions under the surface.
He did a very good job and looks absolutely handsome even
with a blank expression on his face throughout the film.
I honestly think that he gave life to his character

Whitney Houston as Rachel also does a good job.
I love the scene when she asks Frank to take her on a date.
Natural and charming.
And to see Whitney singing and delivered some of
her most passionate vocal..
Gosh! Incredibly amazing and stunning.

Decent scenes, decent cast and a great soundtrack.
I can say that I never get tired of watching this movie.
It is an enjoyable movie
and I WILL ALWAYS LOVE it..

Monday, October 12, 2009

Final Semester - 2nd Tutorial

Summit Hotel. Here we are again. Cadangan asal nak menginap di hotel lain yang lebih `berjenama` belum lagi menjadi kenyataan. Entahlah. Ideapun macam-macam menejelang hari-hari terakhir belajar ni.

Sosiologi- Kelas hari ni riuh semacam. Excited semacam je cikgu-cikgu berbincang.

Moral - Berita paling baik ialah assignment hantar t5. Meaning, that gives me room to finish up the Sosiology assignment first.

English - My tutor

Thursday, October 8, 2009

Musim Peperiksaan

Peperiksaan PMR telahpun bermula sehingga Selasa depan. Sejak dari hari pertama lagi pelbagai perkara berlaku.

` Kad pengenalan tertinggal cikgu , macamana ni?
`Cikgu , slip tertinggal atas meja belajar , nak buat macamana?`
`Slip kemasukan lupa cikgu, takpe ke? Ketua pengawas tak marahke?
`Cikgu , slip kemasukan dah hancur .. termasuk mesin basuh semalam.!
`Saya letak kad pengenalan atas meja, pagi tadi dah hilang anak buah main!


My Godness!

Tu belum masuk kes bagi tahu masalah menggunakan SMS.

Pandai betul guna teknologi budak-budak ni!

Aduhai , tak terkata rasanya. Memang mencabar betul mengurus peperiksaan awam begini.

So ..bab perasaan jangan ditanya. Bercampur baur adanya!

Whatever , everybody should be given chances!
So , selesaikanlah ikut prosedur yang ditetapkan.
Memanglah peperiksaan ini bukan penentu keseluruhan masa depan mereka namun
setidak-tidaknya hala tuju jurusan seterusnya bermula dari sini.

Apapun .. aku mendoakan agar semua anak didikku akan berjaya dalam peperiksaan ini.
InsyaAllah.