About Me

My photo
Perak, Malaysia
practical , realistic sensitive

Tuesday, August 24, 2010

Versus

                                         
Versus by Hlovate.
This is the book that I  had  just finished reading right before Ramadhan this year.
As an ardent follower of the author I might say that I am late in finding time to read her latest masterpiece.
But then again .. better late than never !

Makanya  apa yang istimewa sangat tentang novel ini? Sejujurnya , segala nilai tersirat yang cuba diterapkan menjadikannya amat istimewa. Sebab penulisnya tetap realistik bahawa setiap orang harus memberi peluang kepada diri sendiri untuk berubah kepada jalan kehidupan yang lebih baik. Kerana sebagai insan biasa kita tidak sunyi daripada kelemahan insani  justeru harus tabah untuk mengubah halauan yang tersasar itu ..

           'To change from what we were , it`ll be hell to pay as a manner of speaking ..'
           Very true indeed . Again
           '.. changing for good is no crime ' !

Nilai - nilai keagamaan yang cuba diterap juga dikira  mantap. 
Memang harus diberi kepujian kepada penulis muda yang memang sangat - sangat low profile ini.
      
          Everything is fated. Only interchanged  by God`s will , effort , doa ..
          After each difficulty there`s a relief.

Elemen cinta pastinya ada ..

          Siapa kata mudah untuk kebah daripada jiwa yang merana kerana perasaan?

Untuk pembacaan sebuah novel yang ada pengisian rasanya novel ini lengkap sudah.
Good work Hlovate!

Monday, August 23, 2010

Hola ..

Hari ni terasa bersemangat sekali nak kembali berblog .. setelah sekian lama ditinggalkan rasa macam ada kekurangan yang perlu diperbetulkan. Rasanya tidak juga sebab musabab meninggalkan blog ini kerana beralih arah ke FB atau sebagainya ..cuma nak menulis tu rasa macam teragak-agak atau terlalu berhati-hati.
So , I guess I should put a stop to that and write my minds out .. InsyaAllah.
Sebagai langkah awal kepada semangat baru ni ( hehehe ) menelurusi blog2 yang telah di`bookmarks` untuk dibaca.  Trying to find out  what happens around me and melihat pengalaman hidup orang lain . As a result , ada juga blog yang tidak diupdate like myself dan ada juga individu yang amat rajin dengan catatan-catatan terkini yang boleh dijadikan inspirasi sekaligus menambah pengetahuan dan pengalaman. Congratz untuk mereka yang rajin ni , for those yang tidak tu I had no prejudice as to what happened. Lots of things can be a reason .. like myself juga !

Thursday, August 5, 2010

Hanya Kerana Cinta

                                                 
Hanya Kerana Cinta
(by Hafiz AF7, Aril AF7, Ayu OIAM,  Tini Hotfm & Anne Hotfm )


Keaadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasih mu.

c/o
Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

ooohhhh~

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
tak ada yang lebih
dari itu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh

Oooooo

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhan mu indah

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
tak mungkin yang lebih
dari itu ..